Урочистості з нагоди відзначення авторів проєктів-переможців конкурсу "Громадський бюджет-2022"!

59 авторів отримали сертифікати переможців конкурсу «Громадський бюджет-2022»: Це–великий проєкт, який згуртував команду професіоналів та жителів, які своїми цікавими ідеями додають Кривому Рогу яскравості, комфорту та затишку

«Ініціюй!», «Перемагай!», «Реалізовуй!». За сім конкурсів «Громадського бюджету», що проводиться у Кривому Розі, відомий слоган об’єднав креативних, відповідальних, небайдужих до життя рідного міста жителів.

У 21 раз зросла активність криворіжців, які беруть участь у голосуванні (з 4,8 тис чоловік до 102 тисяч), «Громадський бюджет -2022» став рекордним за кількістю поданих проєктів – 164 заяки; утричі зріс фонд конкурсу - з 10 млн грн до 30 млн грн.

13 грудня в.о. міського голови Юрій Вілкул вручив сертифікати 59 авторам проєктів, за які містяни віддали найбільшу кількість голосів, а також нагородами відзначені організатори та модератори конкурсу, голови та заступники експертних груп.

Юрій Вілкул зазначив: «Громадський бюджет» - це більше ніж конкурс. Це – великий проєкт, який згуртував команду професіоналів та жителів, які роблять потрібну та важливу справу – своїми цікавими ідеями, які вони разом з нами втілюють у життя, додають Кривому Рогу яскравості, комфорту та затишку. Я детально знаю всі проекти-2022 і хочу сказати, що всі вони надзвичайно різнопланові, торкаються практично всіх сфер: освіти та спорту, культури, соціального напрямку, благоустрою. Упевнений, що усі 59 проєктів - переможців будуть реалізовані у 2022 році. І ще один момент: ми обов’язково втілимо у життя також проєкти-переможці минулорічних конкурсів, які не були реалізовані через введені по країні карантинні обмеження - їх на сьогодні 12. Ми запланували на них кошти у міському бюджеті - 2022».

Проєкти «ГБ -2022» розподілилися за категоріями: 14 освітніх проєктів, 10 проєктів «Благоустрій мікрорайонів», 6 молодіжних проєктів, 8 соціальних проєктів.

 Цього року введено 3 нових групи проєктів: «Культурно-розважальні інновації» (3) «Безпека криворіжців» (8) та «Спорт» (10).

«У нас два проєкта -переможця №129 та 155.  Обидва пов’язані із  впорядкуванням території на  17 кварталі. Ми  плануємо  створити  гарну  затишну  зону відпочинку,  висадимо  зелені насадження,   встановимо  лавочки.  У процесі  формування концепції створення  зони відпочинку мешканці прилеглих будинків  подали ідею  щодо встановлення камер відеоспостереження. Саме у цьому році вперше  започаткована категорія «Безпека криворіжців» і ми подали проєкт   з установки відеокамер  на території  нової зони підпочинку.  «Громадський  бюджет»  - це реальний механізм  для позитивних перетворень у Кривому Розі. Це велика командна робота . І ми щиро вдячні місту та всім,  хто  допомагав нам на всіх  етапах підготовки  наших проєктів!», - сказала  автор проєктів Тетяна Підпалько,  громадська організація «Агенція розвитку   «Урбаністичне місто».     

Цьогоріч  значно спрощено умови участі у конкурсі «Громадський бюджет: проєкти подавалися тільки в електронному вигляді. Стояти в черзі та подавати паперовий варіант конкурсної заявки цього року вже не було потрібно; скасовано необхідність отримання автором попереднього погодження проєкту головним розпорядником коштів; для електронного голосування було підключено «Картку криворіжця».



Галерея