12 листопада 2021 року підбито підсумки голосування та визначено переможців конкурсу проєктів «Громадський бюджет-2022».

07 листопада завершився третій етап конкурсу «Громадський бюджет-2022» — голосування мешканців за проєкти громадських ініціатив Кривого Рог. Електронне та письмове голосування (для внутрішньо переміщених осіб) тривало протягом 14 календарних днів. Підсумки голосування за проєкти підбили на засіданні ради з проведення конкурсу проєктів місцевого розвитку «Громадський бюджет», реалізація яких планується у 2022 році.

З вступною промовою до присутніх звернувся Юрій Вілкул, секретар міської ради в.о.міського голови. Він зазначив, що конкурс "Громадський бюджет" з кожним роком стає все більш популярним і як результат зростає активність мешканців, як при подачі проєктів, так і в період голосування. Влада спільно з громадою вдосконалює умови конкурсу, відбуваються постійні трансформації. Тільки цього року введено кілька нових категорій проєктів, такі як: «Культурно-розважальні інновації», «Спорт», «Безпека криворіжців», «Благоустрій мікрорайонів». Подача проєктів цьогоріч відбувалася онлайн.
Заступник міського голови та голова ради конкурсу Андрій Полтавець, проінформував учасників про значне зростання активності громадян порівняно з попереднім роком. Якщо в перший рік проведення конкурсу (2016 році) за проєкти голосувало 4 800 городян, то цьогоріч 102,6 тисяч, тобто в 21 раз більше. Лише порівняно до минулого року активність криворіжців зросла на третину. Криворіжці є найактивнішими порівняно до мешканців інших міст України, де конкурс “Громадський бюджет” є таким же популярним як і у нас. Так 16,5% всіх наших городян проголосувало за проєкти, при чому у нас голосують з 18 років, в м.Дніпрі - 15% (голосують з 14 років), в Києві - 9,3% (з 16 років), в Маріуполі - 3,9%, Запоріжжі - 2,8%.
Вітаємо переможців!

Галерея