Енергоефективний, сучасний басейн для дітей «ДНЗ (центр розвитку дитини) №88» Неможливо реалізувати

Доданий
27.08.2018
Номер
89
Освіта

Проект планується реалізувати в дошкільному навчальному закладі (центр розвитку дитини) №88, зі спеціальними групами для дітей з порушенням опорно – рухового апарату. В рамках проекту відновлення роботи басейну з комплексним впровадження сучасних інноваційних енергозберігаючих технологій та створення сучасного фізкультурно-оздоровчого та корекційно – розвивального спортивного центру для дітей.

Автор проєкту
Бюджет
1 250 161 грн
Розрахунок бюджету
Район
Довгинцівський
Адреса
Довгинцівський район, Кривий Ріг

Опис

Проблема

В дошкільному закладі створено належні матеріально-технічні умови для формування, збереження, зміцнення здоров’я дітей та корекції недоліків фізичного та психічного розвитку. Відкрито соляну кімнату, оснащений сучасний фізкультурно-оздоровчий комплекс, спортивну залу, залу ЛФК. Але, не зважаючи на наявність сучасного лікувально-оздоровчого обладнання, досягнення максимальних результатів у підтримці здоров’я дітей у комплексі з лікувально-оздоровчою та корекційно - розвивальною роботою вкрай недостає роботи з дітьми у басейні. Унеможливлюється це з причини: початок експлуатації басейну – 1990 рік, не дивлячись на те, що усе обладнання занадто старе, чаша басейну та кімната з чашею басейну знаходяться у непридатному стані, прийшли в непридатність система водопостачання та каналізація, але основна проблема в тому, що роботу басейну забезпечує централізоване гаряче водопостачання, яке з 2014 року відсутнє. В дошкільному закладі виховується 200 дітей, з яких 90 з порушенням опорно-рухового апарату (це єдиний заклад у Довгинцівському районі зі спеціальними групами ОРА). Функціонування басейну є одним з важливих елементів системи оздоровлення та дітей. Проблематика, на підставі якої виникла ідея створення даного проекту, складається з вирішення двох проблем. Перша проблема – відновлення роботи басейну, це вирішення питання щодо оздоровлення дітей з фізкультурно-оздоровчою та корекційно - розвивальною роботою в цілорічному плавальному басейні. Друга проблема - це застосування програми з енергозбереження, щодо відновлення роботи басейну з установкою рециркулярної системи водообміну, як найбільш раціональної та економічної.

Мета проекту

Головною метою є відновлення роботи та модернізація плавального басейну з впровадженням нових технологій, розвитку систем тепло-, водо- та електропостачання, що відповідає європейським підходам до енергоефективності та дозволить зменшити споживання паливно- енергетичних та природних ресурсів. Створення сучасного фізкультурно-оздоровчого та корекційно – розвивального спортивного центру для дітей «ДНЗ (центр розвитку дитини) №88».

Очікувані результати

Запровадження заходів проекту наддасть можливість забезпечити: - відновлення цілорічної роботи басейну, як центру оздоровчої, профілактично-лікувальної роботи для дітей закладу; - застосування сучасної енергоефективної рециркулярної системи водообміну значно зменшить споживання теплової, електричної енергії та гарячої води; - покращення стану здоров’я діточок, зниження захворюваності через встановлення сталого фізкультурно - оздоровчого режиму у дошкільному закладі. - пропагування позитивного ставлення до створення умов для розвитку спорту та ведення здорового способу життя серед широких верств населення; - поширення мультиплікаційного ефекту в бюджетній сфері міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Виготовлення проектної документації з геодезичним моніторингом фундаменту басейна. 2. Підсилення фундаменту під чашою басейну цементацією з металевою обоймою без розширення фундаменту будівлі. 3. Демонтажні роботи старого обладнання. 4. Прокладка інженерних комунікації в технічне приміщення фільтраційне (ел. енергія, контур заземлення, вода, каналізація). 5. Ремонтно- монтажні роботи приміщень басейну: зала басейна, технічне приміщення, душова, туалет. Всі приміщення оздоблюються керамічною глазурованою плиткою для стін, підлога керамічною глазурованою плиткою для підлоги (протислизькою). Вихід з душової у залу оформлюється проточною мийкою для ніг. По обхідної доріжці (12м ) встановлюється тепла водяна підлога. Стеля у залі з алюмінієвій підвісної рейки. Світильники вологостійкі. 6. Реконструкція чаші басейну: сучасна гідроізоляція , улаштування геотекстилем, облицювання чаші басейну: монтаж, сварка плівки Лайнер (з армованою сіткою), монтаж закладних деталей та гідромасажного обладнання. Зовнішні - облицювання керамічною глазурованою плиткою. Встановлення сходів з поручнями (із нержавіючої сталі). 7. Ремонтні та монтажні роботи системи опалення. Рециркулярна система водообміну найбільш раціональна і економічна, оскільки вона забезпечує мінімальну витрату води, реагентів та палива. При цьому одна і та сама вода використовується кілька разів, проходячи через очисні та знезаражувальні пристрої. Монтаж рециркулярної системи водообміну: - встановлення фільтрувальної ємкості Lisboa HP D500, 9м3/час (з загрузкою 195 кг піску), монтаж електрообладнання фільтруючої установки (автомат, шафа, таймер); - монтаж сучасного обладнання дезінфекції води: станція контролю з дозуючими насосами AquaViva PH / RX + Free Cl автоматичного вимірювання і пропорційного дозування хімії. - Монтаж насосу та обладнання для підігріву води. - Монтаж цілісної системи припливно-витяжної вентиляції з функцією осушення і рекуперації тепла для забезпечення нормативних параметрів мікроклімату приміщень та скорочення витрат на обігрів приміщення. 8. Ремонтні роботи та оздоблення кімнати інструктора з фізкультури та роздягальні для дітей. 9. Облаштування санітарної кімнати та душової сантехнікою, зливним трапом у душових. 10. Придбання спортивного оздоровчого обладнання, тренажерів для дітей. 11. Інші заходи.